Finanțare de până la 1.500.000 EUR pentru creșterea competitivitățiI IMM-urilor din regiunea Sud-Est (Ghid în consultare publică)

mai 21, 2024

Solicitanții eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte sunt: Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii non- agricole din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, cu sediul social sau punct de lucru în mediul urban, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării. Întreprinderi mici și mijlocii non-agricole, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal, în mediul rural, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.

Cine poate beneficia de finanțare?

Solicitanții eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte sunt:

  • Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii non- agricole din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, cu sediul social sau punct de lucru în mediul urban, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.
  • Întreprinderi mici și mijlocii non-agricole, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal, în mediul rural, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.

Valoarea finanțării?

Valoarea ajutorului nerambursabil propus este cuprinsă între 220.000 euro și 1.500.000 euro, distribuită după cum urmează:

  • Valoarea minimă nerambursabilă a unui proiect:220.000 euro, respectiv mimimum 20.000 euro prin ajutor de minimis si minimum 200.000 euro din ajutorul de stat regional.
  • Valoarea maximă nerambursabilă a unui proiect: 1.500.000 euro, respectiv maxim 200.000 euro prin ajutor de minimis si maxim 1.300.000 euro din ajutorul de stat regional.

Valoarea ajutorului de minimis reprezintă maximum 90% din totalul cheltuielilor eligibile, cofinanțarea beneficiarului fiind de minimum 10%, ce trebuie asigurată din surse proprii,

Finanţarea nerambursabilă maximă ce poate fi acordată ca ajutor de stat regional nu trebuie să depăşească intensitatea maximă admisă, beneficiarul trebuind să asigure o contribuție financiară de cel puțin 25% din costurile eligibile, fie prin resurse proprii, fie prin finanțare externă:

Județ

Categorie IMM

Brăila

Buzău

Constanța

Galați

Vrancea

Tulcea

Microîntreprindere

75%

75%

70%

75%

75%

75%

Întreprinderi mici

75%

75%

70%

75%

75%

75%

Întreprinderi mijlocii

70%

70%

60%

75%

70%

70%

 

Pentru mai multe detalii cu privire la eligbilitatea solicitanților, activităților, cheltuielilor și criterii de selecție, consultați fișa apelului atașată mai jos.

 

Consultă mai jos Fișa de prezentare a apelului:
Fișă apel proiecte_CityInno_PR SE_Competitivitate IMM

 

Resurse CITYINNOHUB

Abonați-vă la continut exclusiv
CITYINNOHUB

Nu rata ocazia de a explora o lume a posibilităților în cadrul evenimentului CITYINNOHUB, unde ideile revoluționare se întâlnesc cu resursele și expertiza necesară succesului.