Finanțare de până la 200.000 EUR pentru creșterea competitivității microîntreprinderilor din regiunea Sud-Est

Cine poate beneficia de finanțare?
Solicitanții eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte sunt microîntreprinderile cu sediul social/ punct de lucru în mediul urban din regiunea de dezvoltare Sud-Est, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.
Ce tipuri de proiecte sunt finanțate?
Apelul de proiect se adresează microîntreprinderilor care doresc să își îmbunătățească capacitatea tehnologică, industrială și organizațională prin următoarele tipuri de activități eligibile:
- Activitati care vizeaza cresterea competitivitatii economice a firmei;
- Activități dedicate extinderii piețelor de vânzare, a gamei de produse și servicii oferite, precum și participarea la principalele canale și platforme de internaționalizare, inclusiv dezvoltarea de activități de marketing generate de codul CAEN finanțat, prin participarea solicitantului de finanțare, în calitate de expozant, la nivel național și/sau extern, în afara României, la târguri, expoziții;
- Activități din domeniul economiei circulare;
- Activități legate de utilizarea de:
- soluții pentru recuperarea și reutilizarea materiilor prime, materialelor și produselor prin reintroducerea în procesul principal de fabricație sau prin crearea de noi produse/servicii, pentru dezvoltarea de noi activități economice necesare integrării în lanțurile valorice;
- simbioză industrială;
- promovarea amprentei de mediu a produsului/organizarea studiilor privind amprenta de carbon;
- sprijinirea designului produsului pentru durabilitate, reparabilitate, reutilizare, upgradabilitate și reciclare.
Din perspectiva investițiilor eligibile în cadrul prezentului apel, se pot avea în vedere cheltuieli în legătură cu:
- Construirea/modernizarea/ extinderea de infrastructuri așa cum sunt definite în ghidul solicitantului, inclusiv asigurarea utilităților generale aferente, respectiv alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI;
- Dotare cu active corporale, de exemplu: echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe
- Dotare cu instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile, alternative de energie, în cazul în care acestea sunt destinate strict utilizării pentru investiția finanțată, de ex: stații de încărcare, pompe de căldură, mini-eoliene, compresoare aer, panouri și/sau sisteme fotovoltaice, panouri solare, etc.
- Investiții în active necorporale, exclusiv legate de funcționarea mijloacelor fixe care se achiziționează în vederea desfășurării activității finanțate: programe informatice, utilizarea IT și a proprietății intelectuale: brevete, licențe, mărci comerciale, inclusiv elemente care conduc la digitalizarea exclusive a activității legată de codul CAEN pentru care se solicită finanțare.
Câte proiecte vor beneficia de finanțare?
Se estimează un număr între 216 și 2168 de proiecte finanțate.
Valoarea finanțării?
Valoarea ajutorului de minimis propus este cuprinsă între 20.000 euro și 200.000 euro și reprezinta:
– 90% reprezintă contribuția programului regional;
– 10% reprezintă cofinanțarea beneficiarului ce trebuie asigurată din surse proprii, surse ce exclud ajutoare de stat sau ajutoare de minimis.
Pentru mai multe detalii, consultați pagina web a programului.
Resurse CITYINNOHUB
CITYINNOEDU | Workshop de inițiere în Canva: Creează rapid conținut vizual de impact
Avem plăcerea de a vă invita la evenimentul „CITYINNOEDU | Școli deschise pentru comunități inteligente”, cu tema „Workshop de inițiere în Canva: Creează rapid conținut vizual de impact”, organizat de CITYINNOHUB.
Workshop CITYINNOEDU: Inteligența Artificială în educație – utilizare responsabilă și practică
CITYINNOHUB organizează workshopul „Utilizarea responsabilă a inteligenței artificiale în educație (2)” pe 21 martie 2025, la SmartLAB, Constanța. Evenimentul oferă prezentări, demonstrații și activități practice despre Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT.
Calendarul workshop-urilor CITYINNOHUB pentru luna martie 2025 – Access to Finance
Te invităm să participi la workshop-urile tematice organizate de CiTyInnoHub, concepute pentru a sprijini accesarea finanțărilor și dezvoltarea proiectelor de succes. În perioada următoare, vom organiza sesiuni dedicate finanțărilor regionale și practicilor eficiente de management de proiect.
Abonați-vă la continut exclusiv
CITYINNOHUB
Nu rata ocazia de a explora o lume a posibilităților în cadrul evenimentului CITYINNOHUB, unde ideile revoluționare se întâlnesc cu resursele și expertiza necesară succesului.