Finanțare pentru orașe. Inițiativa Europeană privind Dezvoltarea Urbană

iun. 25, 2024

Sprijin pentru autoritățile urbane cu scopul de a implementa proiecte pilot prin care se identifică răspunsuri inovatoare la provocările locale legate de dezvoltarea urbană durabilă.
 

Prin intermediul apelului de proiecte, autoritățile urbane vor avea posibilitatea de a proba modul în care funcționează în practică soluții noi și netestate și cum răspund acestea la complexitatea vieții reale. Propunerile de proiecte se vor axa pe una dintre cele două teme: tranziția energetică și tehnologia în orașe.

Procesele și rezultatele experimentării vor fi urmărite de orașe partenere din alte țări (parteneri de transfer) pentru a sprijini și a consolida transferabilitatea și posibilitatea de reproducere a soluțiilor inovatoare testate în întreaga UE.

Cine poate beneficia de finanțare?

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt autoritățile urbane, care se încadrează în una din cele trei categorii: autorități urbane individuale (ex. municipalități); aglomerări organizate (ex. metropole); asociere sau o grupare de autorități urbane individuale (ex. mai multe municipalități care aplică împreună pentru a adresa o provocare similară).

Valoarea finanțării?

Valoarea finanțării nerambursabile alocate per proiect este de maximum 80% din valoarea proiectului (maximum 5.000.000 EURO), cu o cofinanțare de minimum 20%.

Ce se finanțează?

  • Cheltuieli cu personalul;
  • Cheltuieli pentru birou și administrativ;
  • Cheltuieli cu deplasări și cazarea;
  • Cheltuieli pentru expertiză și servicii externe;
  • Cheltuieli cu echipamente;
  • Cheltuieli pentru lucrări de infrastructură și construcții.

Până când este deschis apelul?

Perioada de depunere a cererilor de finanțare pentru prezentul apel este deschisă până pe 14 octombrie 2024, ora 14.00 CET. Publicarea rezultatelor finale în urma evaluării se va face, conform calendarului apelului, în luna martie 2025.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la eligbilitatea solicitanților, activităților, cheltuielilor și criterii de selecție, consultați fișa apelului atașată mai jos.

Consultă mai jos Fișa de prezentare a apelului:
Fisa prezentare apel EUI 3rd call

 

Resurse CITYINNOHUB

Finanțare de până la 1.500.000 EUR pentru creșterea competitivitățiI IMM-urilor din regiunea Sud-Est (Ghid în consultare publică)

Finanțare de până la 1.500.000 EUR pentru creșterea competitivitățiI IMM-urilor din regiunea Sud-Est (Ghid în consultare publică)

Solicitanții eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte sunt: Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii non- agricole din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, cu sediul social sau punct de lucru în mediul urban, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării. Întreprinderi mici și mijlocii non-agricole, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal, în mediul rural, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.

Abonați-vă la continut exclusiv
CITYINNOHUB

Nu rata ocazia de a explora o lume a posibilităților în cadrul evenimentului CITYINNOHUB, unde ideile revoluționare se întâlnesc cu resursele și expertiza necesară succesului.