Oportunitate de finanțare în cadrul proiectului DESIRE pentru IMM-urile din sectorul eHealth

oct. 5, 2023

Apelul de finanțare DESIRE a fost deschis pe 13 septembrie 2023 și rămâne deschis pentru depunerea de proiecte până pe 13 noiembrie 2023 - ora 17:00 CET (ora Europei Centrale).

Cine poate beneficia de finanțare?

IMM-urile individuale sau consorțiile compuse din maximum două IMM-uri, sau un IMM și o altă persoană juridică pot depune cereri de finanțare. Doar IMM-urile pot fi beneficiari de finanțare și pot primi sprijin financiar în cadrul proiectului DESIRE.

Ce tipuri de proiecte sunt finanțate?

Apelul deschis DESIRE se adresează proiectelor inovatoare pe piețele de e-sănătate și de sănătate digitală, în vederea consolidării rezilienței și a facilitării tranzițiilor ecologice și digitale. Apelul de proiecte DESIRE caută propuneri care să abordeze cel puțin una dintre următoarele provocări propuse pentru sectorul sănătății:

  • Inovații de produs pentru a reduce dependența de inputuri și tehnologii critice în lanțurile valorice ale Euroclusterelor, în vederea introducerii de produse sau servicii noi pentru sectorul sănătății;
  • Inovații ale proceselor de afaceri în domeniul e-sănătății legate de adoptarea de tehnologii care ajută IMM-urile să îndeplinească cerințele pentru succesul tranziției lor ecologice și digitale;
  • Internaționalizarea IMM-urilor către țări terțe cu soluții pentru sectorul sănătății.

Câte proiecte vor beneficia de finanțare?

Prin înscrierea la apelul deschis DESIRE, solicitanții vor concura pentru a se implica în programul DESIRE, în cadrul căruia 35 de IMM-uri vor obține finanțare în valoare maximă de 30.000 EUR sub formă de finanțare directă și servicii.

Valoarea finanțării?

Finanțarea DESIRE acoperă până la 50% din toate costurile proiectului. Fiecare solicitant este obligat să asigure cel puțin 50% din contribuția proprie. Finanțarea va fi distribuită după cum urmează:

  • De la 10.000€ la 20.000€ în finanțare directă în numerar;
  • 10.000€ în vouchere de servicii concepute ca un pachet de servicii, furnizate de unul sau mai mulți furnizori externi.

Pentru mai multe detalii, consultați pagina web a proiectului.

Resurse CITYINNOHUB

Finanțare de până la 1.500.000 EUR pentru creșterea competitivitățiI IMM-urilor din regiunea Sud-Est (Ghid în consultare publică)

Finanțare de până la 1.500.000 EUR pentru creșterea competitivitățiI IMM-urilor din regiunea Sud-Est (Ghid în consultare publică)

Solicitanții eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte sunt: Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii non- agricole din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, cu sediul social sau punct de lucru în mediul urban, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării. Întreprinderi mici și mijlocii non-agricole, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal, în mediul rural, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.

Abonați-vă la continut exclusiv
CITYINNOHUB

Nu rata ocazia de a explora o lume a posibilităților în cadrul evenimentului CITYINNOHUB, unde ideile revoluționare se întâlnesc cu resursele și expertiza necesară succesului.