Obiective

Descoperă CityInnoHub, un hub conceput pentru a susține transformarea digitală în domeniile Turism 4.0, Orașe Inteligente, E-health și IT&C. Află cum ne dedicăm misiunii de a promova colaborarea, empowerment și expertiza în ecosistemul local, pentru a crea o lume mai bună și mai durabilă.

CITYINNOHUB
Catalizatorul inovației digitale

Alegând CityInnoHub, veți beneficia de o abordare integrată și personalizată, bazată pe înțelegerea nevoilor dumneavoastră și adaptată la specificul industriei. Ne angajăm să creăm o atmosferă de încredere și susținere, care stimulează inovația și succesul pe termen lung. Cu ajutorul expertizei noastre și al rețelei noastre de parteneri, vă ajutăm să vă îndepliniți obiectivele și să vă deschideți noi orizonturi în domeniul inovației digitale.

Obiective

Obiectivul general al proiectului este de a oferi expertiza tehnologica si facilitati de experimentare la standarde europene, prin acoperirea nevoilor IMM-urilor si APL-urilor locale pentru transformarea digitala pentru Tourism 4.0 si sectoarelor de activitate TIC, atat in zonele urbane, cat si in cele rurale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est a Romaniei. De asemenea, impactul proiectului ar putea fi extins nu numai la nivel regional, ci si, intr-un sens mai larg, la nivelul intregii regiuni a Marii Negre, prin expunerea si la retelele internationale oferite de Universitatea Ovidius. CiTyInnoHub poate raspunde nevoilor regionale si poate contribui la atingerea obiectivului general specificat in Strategia de Specializare Inteligenta a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, si anume de a asigura un cadru favorabil pentru actorii-cheie din regiune care, prin dezvoltarea unor initiative concrete de actiune in domeniile de specializare inteligenta, vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii durabile a regiunii.

Obiectivele specifice se aliniaza in totalitate cu obiectivele si domeniul de aplicare al Retelei Initiale a Hub-urilor Europene de Inovare Digitala si acopera nevoile IMM-urilor locale, ale intreprinderilor mici si mijlocii si/sau ale organizatiilor din sectorul public in ceea ce priveste transformarea digitala a acestora. CiTyInnoHub va furniza servicii bazate pe un anumit domeniu de interes/expertiza, care vor sprijini sectorul public si privat local in ceea ce priveste transformarea digitala si ecologica a acestora.

CiTyInnoHub EDIH devine un avantaj esential pentru a crea o legatura directa intre mediul academic si de cercetare-dezvoltare-inovare si IMM-uri, pentru a identifica nevoile de digitalizare ale companiilor, astfel incat acestea sa devina competitive din punct de vedere tehnologic pe termen mediu si lung, atat pe plan intern, cat si extern. Mai mult, EDIH-ul va avea un impact direct asupra competitivitatii sectoarelor economice considerate prioritati in strategia regionala de specializare inteligenta, precum si asupra deschiderii, incluziunii si disponibilitatii serviciilor publice de inalta calitate.

Obiective specifice:

  • SO1 – Crearea cadrului necesar pentru dezvoltarea unei retele functionale in care IMM-urile si APL-urile sa primeasca solutii relevante din partea furnizorilor de tehnologie de la nivel national si international, iar partile interesate sa adopte politici de digitalizare adaptate nevoilor acestora.
  • SO2 – Identificarea nevoilor operationale si tehnologice ale beneficiarilor pentru un parcurs de transformare digitala, pentru a oferi acces la facilitatile de testare inainte de realizarea investitiilor, in vederea cresterii Indicelui Regional de Maturitate Digitala.
  • SO3 – Estimarea nevoilor si sprijinirea beneficiarilor pentru a gasi cele mai bune optiuni de finantare, precum si oferirea de asistenta in procesul de aplicare.
  • SO4 – Furnizarea competentelor si a know-how-ului necesar pentru a implementa cu succes un proces de transformare digitala pentru IMM-urile si APL-urile implicate, precum si oferirea de formare prin intermediul celor mai buni experti din regiune.
  • SO5 – Construirea unei comunitati puternice pentru a sprijini transformarea digitala (si ecologica) a organizatiilor regionale, consolidand in acelasi timp mediul local de inovare.

Abonați-vă la continut exclusiv
CITYINNOHUB

Nu rata ocazia de a explora o lume a posibilităților în cadrul evenimentului CITYINNOHUB, unde ideile revoluționare se întâlnesc cu resursele și expertiza necesară succesului.