Anunț de presă privind începerea proiectului CITYINNOHUB

dec. 8, 2023

Comunicat de presă 8.12.2023: Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) lansează, în calitate de lider al consorțiului format împreună cu alte cinci organizații: Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România, proiectul „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)”, Cod 101083582 DIGITAL 2021-EDIH-01.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) lansează, în calitate de lider al consorțiului format împreună cu alte cinci organizații: Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România, proiectul „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)”, Cod 101083582 DIGITAL-2021-EDIH-01.

CiTyInnoHub va presta servicii în valoare totală de 3,161,256.15 Euro – 15,587,521.86 lei (1,580,628.08 euro din Programul Europa Digitală și 7.874.927,34 lei din Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027). Perioada desfășurării proiectului este: 07.12.2023 – 31.12.2025, codul MySMIS :161862.

Obiectivul general al proiectului este de a oferi expertiză tehnologică și facilități de experimentare la standarde europene, prin acoperirea nevoilor IMM-urilor și OSP-urilor locale pentru transformarea digitală pentru Turism 4.0, eSănătate, Orașe Inteligente și sectoarelor de activitate IC&T, atât în zonele urbane, cât și în cele rurale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est a României. De asemenea, impactul proiectului ar putea fi extins nu numai la nivel regional, ci și, într-un sens mai larg, la nivelul întregii regiuni a Mării Negre, prin expunerea și rețelele internaționale oferite de Universitatea Ovidius. CiTyInnoHub poate răspunde nevoilor regionale și poate contribui la atingerea obiectivul general specificat în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, și anume de a asigura un cadru favorabil pentru actorii-cheie din regiune care, prin dezvoltarea unor inițiative concrete de acțiune în domeniile de specializare inteligentă, vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării durabile a regiunii.

Obiectivele specifice ale CiTyInnoHub sunt următoarele:

SO1 – Crearea cadrului necesar pentru dezvoltarea unei rețele funcționale în care IMM-urile și OSP-urile să primească soluții relevante din partea furnizorilor de tehnologie de la nivel național și internațional, iar părțile interesate să adopte politici de digitalizare adaptate nevoilor acestora.

SO2 – Identificarea nevoilor operaționale și tehnologice ale beneficiarilor pentru un parcurs de transformare digitală, pentru a oferi acces la facilitățile de testare înainte de realizarea investițiilor, în vederea creșterii Indicelui Regional de Maturitate Digitală.

SO3 – Estimarea nevoilor și sprijinirea beneficiarilor pentru a găsi cele mai bune opțiuni de finanțare, precum și oferirea de asistență în procesul de aplicare.

SO4 – Furnizarea competențelor și a know-how-ului necesar pentru a implementa cu succes un proces de transformare digitală pentru IMM-urile și OSP-urile implicate, precum și oferirea de formare prin intermediul celor mai buni experți din regiune.

SO5 – Construirea unei comunități puternice pentru a sprijini transformarea digitală (și ecologică) a organizațiilor regionale, consolidând în același timp mediul local de inovare.

Scopul CiTyInnoHub EDIH il reprezinta cresterea nivelului de intensitate digitala pe parcursul procesului de digitalizare a aproximativ 100 de APL-uri si aproximativ 300 de IMM-uri, atat din mediul urban, cat si rural din regiunea Sud-Est a Romaniei, in functie de nevoile specifice ale diferitelor tipuri de organizatii. Asadar, grupurile tinta pricipale vizate de CityInnoHub EDIH sunt: A) IMM-urile din domeniile Tourism 4.0, eSanatate si Smart City & ITC, cat si B) APL-urile si alte institutii interesate de domeniul Smart City.

Prin serviciile prestate de EDIH, sectoarele public si privat vor beneficia de suport pe parcursul transformarii lor verzi si digitale. Astfel, din perspectiva indicatorilor de etapa, se estimeaza ca CityInnoHub va semna un numar de 400 de contracte cu beneficiarii care vor primi sprijin din cel putin un serviciu prestat de catre EDIH. In plus, pentru 115 de beneficiari se va realiza cel de-al treilea audit de maturitate digitala.

Pentru a obține informații suplimentare despre proiect, vă rugăm să folosiți următoarele date de contact: Conf.univ.dr. Alexandru BOBE – Manager de proiect, Tel: +40 743 151 301, E-mail: alexandru.bobe@365.univ-ovidius.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ | Vezi document: 20231208_Comunicat de presă lansare CityINNOHub.

Resurse CITYINNOHUB

Testul de viteză digitală

Testul de viteză digitală

Este compania ta pregătită să navigheze în peisajul digital în continuă evoluție și să atingă noi culmi ale succesului? Alătură-te nouă în această aventură care va dezvălui ghidul tău de viteză digitală și te va îndruma către destinația dorită!

Despre transformarea digitală

Despre transformarea digitală

CITYINNOHUB joacă un rol cheie, fiind un catalizator al acestei transformări, oferind sprijin și resurse necesare pentru dezvoltarea abordării digitale în domeniile Tourism 4.0, Smart Cities, Ehealth și ITC.

Abonați-vă la continut exclusiv
CITYINNOHUB

Nu rata ocazia de a explora o lume a posibilităților în cadrul evenimentului CITYINNOHUB, unde ideile revoluționare se întâlnesc cu resursele și expertiza necesară succesului.