CITYINNOHUB și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea promovează transformarea digitală în educație

iul. 11, 2024

Tulcea, 10 iulie 2024 – Inspectoratului Școlar Județean Tulcea a găzduit un eveniment de amploare dedicat transformării digitale în educație, organizat de CITYINNOHUB. Evenimentul a reunit 112 de reprezentanți ai unităților de învățământ din județul Tulcea, inclusiv directori și responsabili de digitalizare din grădinițe, școli și licee.

Tulcea, 10 iulie 2024 – Inspectoratul Școlar Județean a găzduit un eveniment de amploare dedicat transformării digitale în educație, organizat de CITYINNOHUB. Evenimentul a reunit 112 de reprezentanți ai unităților de învățământ din județul Tulcea, inclusiv directori și responsabili de digitalizare din grădinițe, școli și licee.

La eveniment au luat cuvântul Viorica Pavel, Inspector Școlar General Tulcea, Alexandru Bobe, coordonator CITYINNOHUB și Prorector al Universității Ovidius din Constanța, Oana Radu, Manager CITYINNOHUB, Gabriela Badea, expert CITYINNOHUB și prodecan al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Ovidius, Anca Albu, expert CITYINNOHUB și Senior Manager Technology Consulting Services Ernst&Young România, și Elena Coandă, expert CITYINNOHUB și președinte al Patronatului Național al Femeilor de Afaceri din IMM (PNFAIMM).

Reprezentanții partenerilor tehnologici ai CITYINNOHUB au contribuit activ la eveniment, printre aceștia numărându-se George Dumitrache de la Microsoft, Dragoș Vasilică de la Ascendia și Ovidiu Seceleanu și Liviu Constandache de la Samsung.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate serviciile oferite de CITYINNOHUB în domeniul transformării digitale, incluzând Ecosystem Building, Test before Invest, Access to Finance și Digital Skills. Participanții au fost informați despre modalitățile de înscriere ca beneficiari ai proiectului și au fost adresate întrebări către public despre nevoile curente din instituțiile de învățământ, pentru personalizarea serviciilor. Au fost detaliate pachetele cu privire la instruire și formarea de competențe digitale, sursele de finanțare disponibile, fiind prezentate de asemenea și idei de tehnologii inovatoare care pot contribui la transformarea procesului de învățare și a managementului administrativ din unitățile de învățământ, cum ar fi AI, VR, AR, Cloud Services, Cybersecurity, Internet și aplicații.

Un avantaj major al transformării digitale în domeniul educațional este îmbunătățirea accesibilității și personalizării procesului de învățare. Tehnologiile digitale permit crearea unor medii de învățare adaptabile și interactive, care pot răspunde mai bine nevoilor individuale ale elevilor. Astfel, elevii pot învăța în ritmul propriu, pot accesa resurse educaționale diverse și pot colabora mai ușor cu colegii și profesorii, indiferent de locație.

Din perspectiva elevului, digitalizarea înseamnă acces rapid la resurse educaționale, metode de învățare interactive și o experiență de învățare personalizată. Pentru părinți, transformarea digitală facilitează monitorizarea progresului educațional al copiilor, comunicarea eficientă cu cadrele didactice și implicarea activă în procesul educațional. Pentru cadrele didactice, digitalizarea oferă acces la instrumente moderne de predare, posibilitatea de a personaliza materialele didactice și eficientizarea activităților administrative.

Transformarea digitală îmbunătățește și procesele administrative și de comunicare din cadrul unităților de învățământ, asigurând o gestionare mai eficientă a informațiilor și o colaborare mai strânsă între toate părțile implicate în procesul educațional.

Partenerii tehnologici au exemplificat utilizarea tehnologiilor prin produsele proprii software și hardware, inclusiv Microsoft 365 pentru mediul academic, Microsoft 365 Copilot, platforma educațională Livresq și ecranele și dispozitivele mobile Samsung dedicate mediului educațional.

Evenimentul a fost un real succes, contribuind la crearea unui ecosistem al inovației în zona de sud-est a României. Participanții au plecat cu o înțelegere mai profundă a modului în care tehnologiile digitale pot îmbunătăți procesul educațional și administrativ în unitățile lor de învățământ.

Evenimentul a fost susținut de partenerul logistic BCR.

Video eveniment: https://www.facebook.com/share/v/4fC8PH9gjoJfCeaN/ 

Resurse CITYINNOHUB

Finanțare de până la 1.500.000 EUR pentru creșterea competitivitățiI IMM-urilor din regiunea Sud-Est (Ghid în consultare publică)

Finanțare de până la 1.500.000 EUR pentru creșterea competitivitățiI IMM-urilor din regiunea Sud-Est (Ghid în consultare publică)

Solicitanții eligibili în cadrul prezentului apel de proiecte sunt: Microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii non- agricole din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, cu sediul social sau punct de lucru în mediul urban, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării. Întreprinderi mici și mijlocii non-agricole, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal, în mediul rural, cu excepția teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării.

Abonați-vă la continut exclusiv
CITYINNOHUB

Nu rata ocazia de a explora o lume a posibilităților în cadrul evenimentului CITYINNOHUB, unde ideile revoluționare se întâlnesc cu resursele și expertiza necesară succesului.